“I will not rescue you
For you are not powerless

I will not fix you
For you are not broken

I will not heal you
For I see you, in your wholeness

I will walk with you through
the Darkness

As you remember
your Light”

~ A Medicine Woman’s Prayer

Hey, mijn naam is Nanna Nicole,

Met beide (blote) voeten stevig verankerd in de Aarde, of in de zee, kan ik ver vliegen, naar andere werelden. Mijn ziel staat in direct contact met de ziel van de ander. Er zit geen filter tussen. Dat is soms heel onhandig en vermoeiend, om dit werk te kunnen doen, is dit een groot cadeau!

Je zou kunnen zeggen dat ik door Schade & Schaduw ‘wijs’ ben geworden. Ik zal je de ellende besparen, haha! En, het was en is natuurlijk niet allemaal ellende. Zeker niet. Makkelijk vond ik het niet, het leven. Al vanaf dat ik mij kan herinneren, heb ik ergens altijd met de vraag rond gelopen: wat doe ik hier? En dat kan ik nog steeds wel eens zo voelen.

Ik heb genoeg (om)wegen mogen bewandelen, om nu te kunnen Zijn waar ik Ben. Er is weinig wat mij vreemd is. Door de (om)wegen die ik heb mogen bewandelen, voel ik mij ook enorm Verrijkt, Vér Reikend en Rijk!

Rijk aan ervaringen.

Verrijkt door de bereidheid in mijzelf te vinden om alles ‘aan’ te gaan. Ver Reikend, want op die momenten dat ik het toe kan laten, zie ik hoe vér wij als mens kunnen reiken. Ergens heb ik altijd zó sterk gevoeld: er móet meer zijn in dit leven dat wat ik ‘nu’ leef of zie… En, dat klopt…

Deze wereld, voelde lange tijd niet als ‘mijn’ wereld. Ik voelde mij er niet thuis. Ik ervoer het leven als een toneelstuk waar iedereen een rol in speelde, welke niet écht was. Ik deed mee in het toneelstuk. Of eigenlijk, voor mijn gevoel stond ik er buiten. Ik aanschouwde, maar was er geen deel van? Een vorm van gedissocieerd zijn?

Ik ging ‘braaf’ naar school. Haalde mijn diploma’s. Sportte op topniveau. Maakte mijzelf daar kapot. Ik ging feesten. Gebruikte drugs. Soms tot aan het psychotische toe… Studeerde. Haalde mijn diploma’s. Cum Laude. Zocht een baan. Vond een baan. Zegde de baan weer op… Ik werd zelfstandig ondernemer. Ik schreef. Communiceerde.  Ik gaf les. Fotografeerde. Ontdekte yoga. Surfen… Had relaties. Fijne. Spannende. Dramatisch slechte… Ging op reis. Veel. Ver. Weg.Tijdens mijn reizen, vooral door Midden-Amerika, ontdekte ik opnieuw hoe fijn het is om ín en mét de natuur leven. En ik vroeg mij af hóe en of ik dat ook ‘hier’ kon leven?

 

Open Breken…

… Tussen toen en nu zitten nog vele vele levensverhalen. Levenservaringen. Prachtige ervaringen en ook niet zo-allemachtig-prachtige ervaringen in die zin van het woord. Wel ongelooflijk leerzaam… En nú zeker kan ik zien hoe het keer op keer openbreken van mijn hart, tot het diepste van mijn ziel, mij de ruimte heeft gegeven om werkelijk te worden wie ik Ben. En dat proces stopt eigenlijk nooit. Dat maakt het onmogelijke mogelijk.

Wanneer je bij mij komt voor een stukje begeleiding op jouw levenspad, zul je ook veel over jezelf mogen vertellen en laten zien. Daarom heb ik mijn levensverhaal redelijk uitgebreid uitgeschreven, zodat je weet waar ik vandaan kom. Dat vind ik wel een ‘fair deal’.
Ik hou van openheid.

De magie weer echt gaan zien

Uiteindelijk kwam, nadat mijn vader – te jong – overleed, het sjamanisme (opnieuw) op mijn pad, en ontdekte ik het systemische werk Veld: familie opstellingen. Halleluja! Hierdoor kwam ik in een heeeeel rap tempo wél weer thuis. Thuis in mij. Verbonden. Met de natuur. En mijzelf. Ok, in alle eerlijkheid, ook hier heb ik eerst nog 1 héle grote ‘omweg’ genomen, ik denk wel de grootste in mijn leven… Om de diepte van mijn Ziel écht recht in haar ogen te kunnen kijken, en die diepte te omarmen… Vanuit die diepte, mocht ik nog 1x echt kruipend naar Thuis, …

En, eenmaal daar, vanuit dát Thuis, ben ik de magie van het leven weer écht gaan zien en ervaren. Dat had tijd nodig. En nee, dat is ook niet per se elke dag of de héle dag.

Zeker nu, de Tijd van grote veranderingen waar we  in leven, is er genoeg wat mij, wat ons, weg kan halen van onze ware kern. Dat gebeurt mij ook. Nog steeds. Met als groot verschil dat ik nu, gelukkig, ook de weg terug wéét! Of kan zien dat mijn Thuis zich heeft verplaatst. Altijd weer. Ongeacht. In mij is een diep vertrouwen genesteld, dat alles komt in cycli. Niks is voor altijd. Behalve het gegeven dat we écht allemaal goddelijke wezens zijn, en dat het leven oprecht een Wonder is…

 

“You have to look deeper,
way below the anger,
the hurt,
the hate,
the jealousy,
the self-pity,
way down deeper where
the dreams lie.
Find your dream.
It’s the pursuit of the dream
that heals you.”
– Lakota Prayer ~

Wat is jouw levensverhaal?

Levensverhalen vertellen zó veel. En geven altijd diepe inzichten wanneer je jouw verhaal opschrijft. Helderheid over waar je vandaan bent gekomen, terugkerende thema’s… Het is een klusje en het loont de moeite om dit gewoon eens te doen.

Als je het leuk vindt, mag je mij jouw levensverhaal schrijven. Ik haal jouw thema’s er uit en, wie weet, voel je dat je met deze thema’s nog iets wilt?